Werkwijze

Ik beloof je duidelijkheid, eerlijkheid, laagdrempeligheid en gezelligheid. Je kunt ervan uitgaan dat ik er alles aan doe om er een succes van te maken!

Offertes zijn overzichtelijk en simpel

Vooraf duidelijkheid dankzij de debrief

We reviewen de shoot en resultaten

Dat klikt goed

Mijn stappenplan zorgt ervoor dat jij precies weet waar je aan toe bent.

#1. De vraag

Je wenst fotografie en hebt daar misschien al wat ideeën over. Ik buig me over je vraagstuk – die je per e-mail hebt gestuurd – en kom met een passend advies. Daarbij let ik op tijd, budget en complexiteit van de opdracht.

#2. De offerte

Zodra we het eens zijn over de insteek van de opdracht, maak ik een offerte op. Hierin vind je heel overzichtelijk de uren die ik verwacht te maken. Ik licht de offerte per mail, video call of telefonisch graag toe.

#3. Het akkoord

Je zit tot het geven van een akkoord nog nergens aan vast. Het is tenslotte heel belangrijk dat jij een goed gevoel hebt bij onze samenwerking. Dit zie je namelijk ook terug in de foto’s. Blij met mijn voorstel? Dan komen we tot een akkoord.

#4. De debrief

Ik denk vervolgens kritisch na over het exacte verloop van de shoot. Daarom maak ik een debrief. Hierin vind je de timings van de dag, de stijl en edits die we ambiëren, een kleding briefing en wat algemene informatie. Zo kom jij helemaal voorbereid naar de shoot.

#5. De shoot

Het is zover: we gaan aan de slag! En dat mag je best spannend vinden. Om je te laten ontspannen maken we een kletspraatje vooraf en lopen de laatste zaken door.Vervolgens maken we een paar test shots: zo wen je aan de camera. Een paar grapjes later ben je die lens in je gezicht vergeten! Heb je vragen tussendoor? Dan maken we daar tijd voor.

#6. Een selectie

Misschien wel het pittigste onderdeel: van alle foto’s die zijn gemaakt moeten we op zoek naar de allerbeste. En die selectie maak ik niet alleen op technische voorwaarden, maar ook de emotionele waarde. Ik hebt me verdiept in jouw wensen en weet daarom de juiste afwegingen te maken.

#7. Het editen

Elke foto wordt in RAW geschoten en vereist daarom bewerking. Een RAW-foto bevat meer data dan een standaard JPEG. Daardoor kan ik toveren met het licht en de kleuren. Daarnaast goochel ik hier en daar een eigenwijze pluk haar weg of fris ik je slaperige oogjes op.

#8. De oplevering

Ik lever de foto’s op per WeTransfer of externe harde schijf. Soms maak ik, op aanvraag, een luxe fotoboek. Ik ben uiteraard razend benieuwd naar de eerste reacties en neem dan ook graag even contact met je op.

#9. De blije klant

Jij kijkt terug op een succesvolle shoot. Fotograferen is helemaal niet zo spannend als je dacht, het proces  verliep soepel en die Jim maakte het allemaal laagdrempelig en bovenal gezellig. Missie geslaagd!